Hvad kendetegner en dejlig dag i pasningsordningen...

Hverdagen i min pasningsordning er præget af genkendelighed. Jeg oplever, at børnene hurtigt finder den daglige rytme og det gør dem trygge, når de ved, hvad dagen bringer.

 

Gode oplevelse skaber glad børn og børn, der har mod på at lære en hel masse. Jeg glæder mig over børnenes begejstring, når jeg sammen med dem studerer edderkopper, bygger med klodser, synger, læser eller danser til musik.

 

Frisk luft er sundt og giver børnene gode bevægelsesmuligheder. Jeg lægger vægt på, at børnene kommer ud hver dag  og i alt slags vejr. Det giver børnene god og nærende læring om verden omkring os, når de mærker blæsten i håret eller solens stråler mod ansigtet.

 

Hos  Pia er der altid plads til et kram og gerne mange af slagsen. Nærvær, omsorg, tryghed, smil, fællesskab og begejstring er nøgleordene for en god dag i min pasningsordning🙂.

 

Naturen

Da vi har en skøn natur lige udenfor døren, lægger vi stor vægt på oplevelser i det fri. Vi bruger naturen på mange måder i vores hverdag, da vi mener, at den giver gode pædagogiske muligheder både sprogligt, motorisk og socialt.

Det kan være at:

  • studere en sommerfugl der flyver og leger sommerfuglesafari
  • se en edderkop kravle og synge om lille Peter edderkop
  • mærke en snegl eller regnorm når den bevæger sig på vores hænder
  • samle visne blade og opleve at det er sjovt at gøre noget sammen med vennerne i dagplejen
  • finde en mega sej pind som kan bruges både som gevær eller til at rode i jorden med
  • gå tur og mærker forskellige salgs underlag græs, grus og små ujævnheder, så vi bliver gode motorisk
  • se køerne på græs og lære lidt om, hvor mælken kommer fra
  • føle at vi næsten bliver væk mellem juletræerne og mærke hvilket sug det giver i maven, når vi finder den rigtige vej ud
  • tage små emner op der har med naturen at gøre ex. ugler, hvor vi læser bøger og laver vores egne bladugler

 

Vi ser oplevelserne i naturen som en god mulighed for at styrke børnenes sanser. Her kan alle være med, når vi sammen ser, føler, lugter, smager og lytter. Fælles oplevelser styrker fællesskabsfølelsen, som vi mener, er en vigtig brik i børnenes udvikling. At være en del af et fællesskab er en god følelse også når man er 1 år🙂.

 

Ud over at bruge naturen laver vi også mange andre spændende ting i vores dagpleje. Vi synger, danser, laver gymnastik, tegner, maler og så elsker vi at LEGE.

 

I vores dagligdag betyder legen rigtig meget, da vi både kan iagttage børnene i deres frie leg og være en del af deres fantaskiske legeunivers. Vi har også mulighed for at sætte en leg i gang med fokus på bestemte udviklingsområder. Legen er det sted, hvor vi mødes med børnene og hvor vi voksne også lærer noget.

 

Forældresamarbejde

Samarbejdet med Jer forældre er afgørende for, at hverdagen i pasningsordningen fungerer optimalt. Vi opfordrer altid forældrene til at spørge, hvis der er noget, som de undrer sig over i hverdagen. Det bedste er, at vi sammen finder en løsning  for netop Jeres barn.

Den daglige snak er med til at skabe god kontakt mellem hjemmet og vores pasningsordning. Måske har barnet oplevet noget spændende i weekenden eller sovet dårligt om natten, som kan påvirke barnets dag i pasningsordningen. Vigtige informationer der er gode at give videre, for at vi kan skabe den bedste dag for barnet.

Vi betragter os selv som medspiller i barnets liv, hvor vi sammen med Jer forælder skaber de bedste rammer for barnets trivsel og udvikling.